Žreb prinesel ljubljansko-mariborski derbi

Žreb nogometnega pokala Slovenije na sedežu NZS je odločil, da se bosta že v drugem kolu na večnem derbiju pomerila ljubljanska Olimpija in državni prvaki iz Maribora. Dvoboji bodo na sporedu 21. oktobra.

Objavljeno
24. september 2009 16.28
P. Z./STA
P. Z./STA
Ljubljana - Kar trije pari so prvoligaški. Ob Olimpiji in Mariboru se bosta pomerili tudi vodilni ekipi v prvenstvu Luka Koper in Rudar Velenje ter ptujska Labod Drava in Domžale.

Najbolj zadovoljni so lahko tokrat v taborih branilca naslova Interblocka, Nafte in Hita Gorice, saj jim je žreb namenil na papirju nekoliko lažje nasprotnike. Po novem sistemu pokala bodo sicer vsi trije gostovali, kar pomeni, da bodo nogometni navdušenci Stojncev, kjer bo gostovala Nafta, Odrancev, kamor prihaja pokalni prvak Interblock, in Črenšovcev, ki bodo gostili Goričane, tokrat v svojem domačem kraju imeli privilegij spremljanja prvoligaških igralcev.

V Murski Soboti bo Fazanerijo skoraj zanesljivo spet napolnil prihod Celjanov, v drugoligaškem obračunu pa se bosta v Kranju pomerila Triglav in vodilna ekipa druge lige Primorje.

Žreb pokala Hervis, 2. kolo:

Stojnci - Nafta
Odranci - Interblock
Luka Koper - Rudar Velenje
Olimpija - Maribor
Mura 05 - CM Celje
Triglav - Primorje
Labod Drava - Domžale
Črenšovci - Hit Gorica