Zupan končno Olimpijin

Ko sta Okornu po odhodu Rizvića in poškodbi gležnja Juraka ostala v moštvu le dva košarkarja, višja od 198 cm, je iz KZS prišla spodbudnejša novica. Zupan, bo lahko zaigral za Olimpijo.

Objavljeno
01. marec 2007 16.55
Miha Zupan
Ljubljana – Ko sta Gašperju Okornu po odhodu Hasana Rizvića in poškodbi gležnja Gorana Juraka ostala v moštvu le dva košarkarja, višja od 198 cm, Ivica Jurković in Kamil Pietras in se je Union Olimpija znašla na hudi preizkušnji, je Košarkarska zveza Slovenije (KZS) sporočila, da je mučen primer Mihe Zupana rešen.

Mladega centra, ki zaradi nesporazumov na relaciji Geoplin Slovan - Union Olimpija od začetka sezone ni igral, je KZS na podlagi izpisnice Zupanovega nekdanjega kluba Geoplina Slovana registrirala za najuspešnejši slovenski košarkarski kolektiv. Zupan bo tako lahko nastopil že na sobotni tekmi lige NLB proti Crveni Zvezdi, so sporočili iz tabora slovenskih prvakov.

"Rad bi povedal, da sem presrečen, da je agonija končana in da bom znova stopil na parket. Ves ta čas sem trmasto treniral in mislim, da sem v solidni formi, kljub temu pa bom verjetno potreboval kar nekaj časa, da pridem v tekmovalni ritem. To je povsem normalno, saj sem bil prisiljen večino sezone presedeti. Zaradi tega dejstva sem seveda še vedno razočaran in jezen, vendar mora to zdaj postati preteklost. Moram se zbrati in dati vse od sebe na igrišču. Komaj čakam sobotno tekmo," je povedal Zupan.

Okorn potrdil selitev Rizvića


Tivolski trener pa je dobil potrditev, da se Rizvić zares seli k Bosni, da bi jo okrepil za končnico prvenstva BiH.

Prestop je včeraj uradno napovedal tudi Bosnin direktor Elmedin Konaković: »V stalnem stiku sem z Rizvićevim menedžerjem Enesom Trnovčevićem in ponudil mi je zagotovilo, da bo vse hitro urejeno. In tudi jaz ne verjamem, da bo Union Olimpija čakala na arbitražo FIBA, saj bi se tako odpovedala sporazumni ločitvi in bi morala košarkarju poravnati ves dolg. Pogodbo bomo morda podpisali že danes, v najslabšem primeru pa imamo še cel mesec časa za registracijo igralcev za odločilni del DP. V njem bo Rizvić igral kot domači košarkar, saj ima poleg slovenskega potnega lista tudi državljanstvo BiH

Zdovc: To je tragikomedija!


Po nedavni izjavi Olimpijinega poslovnega direktorja Matjaža Tavčarja, da so takšne kadrovske rokade teoretično res domena športnega direktorja kluba, ki pa ga zadnje čase ni videti v klubu, se je včeraj odzval Jure Zdovc in pojasnil dogodke s svojega zornega kota: »Moram spregovoriti. Res, da me že nekaj časa ni v Tivoli, vendar ne po moji krivdi. Umaknil sem se, ker mi predsednik Jure Jež in podpredsednik Dušan Mitič navzlic jasno izraženi želji še vedno nista pojasnila, kakšna je moja vloga po vseh kadrovskih spremembah pri Unionu Olimpiji. Nihče me niti ne pokliče, vmes pa se člani upravnega odbora sestajajo za mojim hrbtom s košarkarji in že sestavljajo moštvo za naslednjo sezono. Nočem, da bi se mi kdo posmehoval zaradi tujega ravnanja. Naj se ve, kdo je kriv za stanje v moštvu in slabe rezultate,« se je v telefonskem pogovoru pridušal Jure Zdovc.