Zver in Kocijančič o Planici ter OI

Predstavniki Olimpijskega komiteja Slovenije so se s predstavniki Ministrstva za šolstvo in šport pogovarjali predvsem o projektu Planica ter olimpijskih igrah v Pekingu in Vancouvru.

Objavljeno
23. februar 2007 13.48
Milan Zver
Ljubljana - Predstavniki Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) na čelu s predsednikom OKS Janezom Kocijančičem so se danes s predstavniki Ministrstva za šolstvo in šport (MŠŠ) sestali na prvem uradnem srečanju, na katerem sta obe strani predstavili svoja videnja nekaterih skupnih nalog, ki MŠŠ in OKS čakajo v naslednjih letih. "Izpostavili smo tako projekt Planica, kakor tudi olimpijske igre v Pekingu in Vancouvru," je po srečanju dejal minister za šolstvo in šport Milan Zver.

Zver je še dodal, da bo "na obeh področjih potrebno še veliko narediti, ne le v finančnem smislu, ampak tudi sicer. Ostalo je še nekaj odprtih vprašanj, ki zajemajo delovanje obeh entitet, nekatera se nanašajo tudi na financiranje, mislim pa, da bomo vsa odprta vprašanja uspešno razrešili, kot smo jih tudi doslej."

Predsednik OKS Janez Kocijančič je izrazil zadovoljstvo, da je do sestanka sploh prišlo, saj "gre za sodelovanje med državo, kot zastopnikom javnega interesa, in civilno sfero na področju športa. Pri tem gre za odnose, ki so in morajo biti transparentni in dostopni javnosti. Gre za uresničevanje skupnega cilja, ki je dobro delovanje slovenskega športa, kot sestavnega dela funkcioniranja slovenske države, po drugi strani pa športa kot ene od dejavnosti, ki Slovenijo najbolj karakterizira in predstavlja tudi v mednarodni skupnosti."

Tako Zver kot Kocijančič sta komentirala tudi četrtkovo dogajanje v Planici, ko je Davčna uprava Republike Slovenije začela nadaljnje postopke rubeža premoženja Športnega društva Planica. "Država je morala nekaj narediti z nastalo situacijo, društvo Planica je padlo v velike finančne težave in mislim, da je v tem primeru država ravnala korektno. To dejstvo pa ne bo v ničemer ogrozilo izvedbe predvidenih vrhunskih prireditev v Planici," je dogajanje v dolini pod Poncami komentiral Zver. Kocijančič pa je dodal: "Gre za davčni dolg ŠD Planica. Stojimo za stališčem, da tako za šport kot za vse drugo veljajo zakoni in da se moramo držati načel pravne države. Po drugi strani pa izražam upanje, da se bodo našle operativne rešitve, da bo Planica delovala naprej."