Zvezdaši razgrajali po Pragi

Češka policija je zaradi izredov po sinočnji tekmi med Slavio iz Prage in Crveno zvezdo aretirala 150 beograjskih navijačev. Ti so razbijali izložbe in metali steklenice, potem ko so njihovi ljubljenci izgubili z 0:3.

Objavljeno
21. avgust 2009 13.12
P. Z./STA
P. Z./STA
Beograd - Praška policija naj bi danes popoldan izpustila okoli 150 navijačev nogometnega kluba Crvena zvezda, ki so sinoči spodbujali svoje ljubljence na tekmi kvalifikacij za evropsko ligo proti praški Slavii. Ta je slavila zmago s 3:0, beograjski navijači pa so morali zaradi spopada s policijo noč preživeti za zapahi, osem pa jih je zaradi poškodb končalo v bolnišnici. Češka policija je sporočila, da še razmišlja o vložitvi obtožnic zoper najhujše izgrednike.

Navijači srbskega moštva so se sinoči spopadli s policijo, ki je bila v izgredih prisiljena uporabiti tudi solzivec. Predstavnik praške policije je ob tem še sporočil, da so že pred tekmo iz države izgnali 44 srbskih navijačev, ker so na poti do Prage kradli po bencinskih servisih.

Crvena zvezda, nekoč slaven evropski klub in evropski prvak iz leta 1991, se je znašla v veliki krizi. Utaplja se v dolgovih in ima krizo vodenja. V Srbiji ima v zadnjih letih primat zagrizeni tekmec Partizan.