Zvezde bodo sijale v Tivoliju

Ljubljanski Tivoli bo 27. decembra prizorišče prve tekme zvezd košarkarske lige NLB. Znani sta že postavi Vzhoda in Zahoda, ki se bosta v glavni tekmi sredinega večera pomerili za prestižno zmago.

Objavljeno
22. december 2006 19.25
Ljubljana - Ljubljanski Tivoli bo 27. decembra prizorišče prve tekme zvezd košarkarske lige NLB. Znani sta že postavi Vzhoda in Zahoda, ki se bosta v glavni tekmi sredinega večera pomerili za prestižno zmago. Prvi peterki so določili košarkarski privrženci z glasovanjem prek spleta in časopisnih glasovnic, seznama ekip pa so s svojim izborom dopolnili trenerji vseh 14 ekip, ki sodelujejo v ligi NLB. Največ glasov v izboru navijačev je dobil Milan Gurovič (Crvena zvezda; 44.713), takoj za njim pa se je uvrstil kapetan Uniona Olimpije Marko Milič z 42.456 glasovi.

V ekipi Vzhoda bodo tekmo "All Stars" začeli Saša Vasiljevič (Bosna ASA BHT), Uroš Tripkovič (Partizan), Gurovič (Crvena zvezda), Zoran Erceg (FMP) in Predrag Drobnjak (Partizan), poleg njih pa bodo na tivolski parket v dresu Vzhoda stopili še najperspektivnejši košarkar do 21 let po izboru novinarjev Kosta Perovič (Partizan), Goran Jeretin (Budučnost), Aleksandar Rašič (FMP), Nebojša Joksimovič (Hemofarm), Edin Bavčič (Bosna ASA BHT), Petar Popovič (Crvena zvezda) in Ivan Opačak (Široki). Ekipo bo vodil trener FMP Vlada Vukoičič.

Prvo peterko Zahoda sestavljajo Davor Kus (Cibona), Teemu Rannikko (Union Olimpija), Manučar Markoišvili (Union Olimpija), Milič (Union Olimpija) in Smiljan Pavič (Helios), trenerji pa so nastop v Ljubljani omogočili še Carlu Englishu (Zadar), Christopherju Warrenu (Cibona), Milošu Paravinji (Geoplin Slovan), Anteju Tomiču (Zagreb), A. D. Broylesu (Zagreb), Emirju Preldžiču (Geoplin Slovan) in Robertu Trohi (Helios). Na klopi Zahoda bo napotke delil strateg Cibone Dražen Anzulovič.

Ob bogatem spremljevalnem programu, ki ga bosta z glasbenimi nastopi popestrila Severina in Atomik Harmonik, bodo tekmovalci svoje veščine gledalcem pokazali tudi v zabijanju in metanju trojk. V zabijanju se bodo pomerili Pavič (Helios), Warren (Cibona), Nikola Garma (Zagreb), Opačak (Široki Prima pivo), Bojan Krstovič (FMP), Stevan Miloševič (Budučnost), Damjan Rudež (Split), English (Zadar), Dejan Čigoja (Geoplin Slovan) in Miha Zupan.

V natančnosti pri metih za tri točke pa se bodo med seboj "udarili" Rannikko (Union Olimpija), Domen Lorbek (Union Olimpija), Troha (Helios), Kus (Cibona), Opačak (Široki Prima pivo), Siniša Štemberger (Široki Prima pivo), Bojan Krstovič (FMP), Nenad Mijatovič (Budučnost), Todor Gečevski (Zadar), English (Zadar) in Gurovič (Crvena zvezda).

Tekma "All Stars" se bo začela ob 20.10, že ob 17.00 pa se bo prireditev začela z "žensko različico" tekme zvezd. Na tej se bosta prav tako merili ekipi Vzhoda, vodil jo bo trener CSKA Georgi Boškov, in Zahoda, ki bo igral pod vodstvom Željka Ciglarja (Šibenik Jolly JBS). Ta bo lahko računal tudi na tri igralke celjskega Merkurja, saj so si mesto v ekipi po mnenju trenerjev prislužile Maja Erkič, Žana Jereb in Miljana Magajnič.