Predstavitvena informacija

Morju prijazna kolekcija Veseli valovi

Plastični odpadki so se spremenili v privlačne izdelke Veseli valovi. Prispevajte k čistejšemu morju, bodite dober zgled in izberite kolekcijo Veseli valovi.

Objavljeno
22. junij 2020 09.50
Posodobljeno
07. julij 2020 09.35
Veseli valovi Foto: Mercator
V Sredozemskem, Jadranskem in Severnem morju okoljevarstvene organizacije in potapljači prostovoljci odstranjujejo zapuščene ribiške mreže. Še boljša novica pa je, da ribiške mreže očistijo v Sloveniji, v AquafilSLO, kjer jih skupaj z drugimi predelajo za izdelavo kakovostne najlonske preje, ki se uporabi za različne izdelke. Na primer za nogavice.
 

Nogavice z manjšim ogljičnim odtisom


Nogavice, izdelane s predelavo ribiških mrež in organskega bombaža najdete v različnih barvah in z živahnimi motivi v ekskluzivni Mercatorjevi kolekciji Veseli valovi. Za izdelavo takih nogavic se prihrani veliko surove nafte, zmanjšajo se tudi emisije CO2, zato lahko z nogavicami Veseli valovi prispevate k manjšemu ogljičnemu odtisu.
 

Tudi kopalne brisače iz recikliranih materialov


PET-plastenke in drugi plastični odpadki, pobrani tudi iz morij,  pa se lahko spremenijo v zelo kakovostno poliestrsko prejo, iz katere nastanejo barvite kopalne brisače in simpatične zapestnice Veseli valovi. Prispevajte k čistejšemu morju, bodite dober zgled in izberite kolekcijo Veseli valovi.

Otroci pa se bodo gotovo razveselili albuma, nalepk in igrač Veseli valovi, z glavnimi junaki albuma pa bodo lahko izvedeli marsikaj zanimivega in poučnega o morjih, ocenah in morskih živalih.

Z zbiranjem nalepk lahko pridobite tudi popust na izdelke.

Veseli valovi! Več informacij o aktivnosti Veseli valovi na www.mercator.si