Telovadba skupaj z znanimi športniki

OKS angažiral športnike za nacionalno akcijo spodbujanja k športni vadbi doma.

Objavljeno
20. marec 2020 14.46
Posodobljeno
20. marec 2020 15.51
Prvo vajo bo pokazal kajakaš Peter Kauzer, dobitnik srebrne olimpijske medalje. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Ljubljana – Fakulteta za šport skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije (OKS) pod okriljem RTV Slovenija v času pandemije novega koronavirusa vstopa v nacionalno akcijo spodbujanja k športni vadbi doma. Prvo vajo bo danes ob 18. uri pokazal kajakaš Peter Kauzer, dobitnik srebrne olimpijske medalje.

Vsak dan bodo sledile nove vaje. Za vaje bo skrbela Fakulteta za šport, OKS pa bo angažiral znane slovenske športnike, ki se bodo posneli med vadbo in ob tem svetovali, poleg Petra Kauzerja še Žan Košir, Ilka Štuhec in drugi. Na TV SLO 2 bodo predvajali kratke oddaje s prikazom pravilnega izvajanja vaj na domu. Pri tem so pobudniki akcije pozvali, da ljudje objavljajo fotografije na družbenih omrežjih s ključnikoma #vadidoma in #trenirajdoma.



V času izjemnih razmer zaradi povečanega tveganja za okužbo s covidom-19 je fakulteta za šport pripravila različne nasvete za ohranjanje zdravja populacije pod sloganom Z gibanjem nad korono. Otrokom se priporoča 60 minut vadbe dnevno, da se prepotijo, odraslim vsaj 150 minut na teden. Vsaka minuta šteje in tudi ena minuta je še vedno veliko bolje kot nič.



Splošni nasveti za vadbo so dostopni na spletni strani FŠ - SLOfit in NIJZ, posebej pa so strokovnjaki skupaj s partnerji pripravili tudi SLOfit-nasvete in FB-prispevke z videoposnetki in gradivom za tiste, ki delajo od doma, da med delom izvajajo strokovno načrtovan gibalni odmor.