10. slovenski srednješolski natečaj za najboljši haiku

Haiku je trivrstična pesniška oblika, japonskega izvora. Danes velja za najbolj razširjeno pesniško obliko na svetu. Kot kaže, je njena kratka forma, po drugi strani pa filozofska, intuitivna, globoka vsebina, idealna duhovna hrana za sodobnega človeka, ki marsikdaj nima časa opaziti sebe, svojih resničnih potreb, drugih.  Da bi svoje veselje in znanje o haikuju delil z dijaki, sem leta 2000 predlagal, da naša šola razpiše Prvi slovenski srednješolski natečaj za najboljši haiku.
Več informacij na: http://www.gimvic.org/projekti/haiku/

Objavljeno
28. oktober 2009 14.06
Gimnazija Vič
Edin Saračević
Edin Saračević
Haiku je trivrstična pesniška oblika, japonskega izvora. Danes velja za najbolj razširjeno pesniško obliko na svetu. Kot kaže, je njena kratka forma, po drugi strani pa filozofska, intuitivna, globoka vsebina, idealna duhovna hrana za sodobnega človeka, ki marsikdaj nima časa opaziti sebe, svojih resničnih potreb, drugih.
Da bi svoje veselje in znanje o haikuju delil z dijaki, sem leta 2000 predlagal, da naša šola razpiše Prvi slovenski srednješolski natečaj za najboljši haiku. Ravnateljica je zamisel podprla, pri izvedbi pa so mi pomagali tudi drugi, predvsem kolegica Alenka Ocvirk Zelič. Odziv je bil presenetljivo dober, saj se je na prvi natečaj odzvalo 180 dijakinj in dijakov. Drugi natečaj smo razširili s haikuji v angleškem jeziku.
Gimnazija Vič in Cankarjev dom sta tudi letos, že desetič, razpisala srednješolski natečaj za najboljši haiku v slovenskem, angleškem in drugič tudi v španskem jeziku.

Več informacij na: http://www.gimvic.org/projekti/haiku/