Delovi novinarji ekskluzivno iz Londona: O razmerah po terorističnem napadu

»Očitno oblasti sumijo, da bi bila lahko razsežnost napada še večja, saj so se ravno pred našimi očmi v svoja oblačila oblekli pripadniki bombne enote in odšli v akcijo.«

Objavljeno
22. marec 2017 19.04
Britain Parliament Incident
K. M.
K. M.

London − Pred britanskim parlamentom v Londonu je danes popoldne moških srednjih let zabodel policista, zatem ga je policija ustrelila. V istem času je na Westminstrskem mostu avtomobil zapeljal v skupino ljudi in povozil najmanj 12 oseb. Policija sporoča, da je žrtev več, med njimi tudi policisti, veliko oseb je huje ranjenih. Zadevo obravnavajo kot teroristični napad.

V Londonu so tudi novinarji Dela, ki sporočajo informacije iz prve roke. Urednik spletnega Dela Andrej Miholič se je oglasil z videoprispevkom, v katerem opisuje razmere v angleški prestolnici po terorističnem napadu v srediču mesta.

Novinar Luka Jakše pravi, da je v okolici dogodka v zraku čutiti napetost, ljudje pa so tihi in zaskrbljeni. V drugih delih Londona pa po njegovih besedah življenje poteka nemoteno.

»Neko čudno napetost moti le policijski helikopter, ki neprestano leta nad krajem incidenta. Policisti, ki stražijo blokado pred Westminstrom, nimajo nobenih podrobnosti o napadu. Očitno pa oblasti sumijo, da bi bila lahko razsežnost napada še večja, saj so se ravno pred našimi očmi v svoja oblačila oblekli pripadniki bombne enote in odšli v akcijo,« še dodaja.


Video: Jernej Oblak/Delo


Video: Jernej Oblak/Delo