Identificirali še tretjega londonskega napadalca

Tretji napadalec je bil 22-letni Youseff Zaghba, maroški Italijan.

Objavljeno
06. junij 2017 14.52
Mo. B.
Mo. B.

Britanska policija je danes javnosti razkrila še ime tretjega napadalca, ki je v soboto moril na Londonskem mostu in tržnici Borough. Šlo je za maroškega Italijana, 22-letnega Youssefa Zaghba. V napadu sta poleg njega sodelovala še 27-letni Khuram Butt in 30-letni Rachid Radouane.

Italijanski časopisi danes pišejo, da je mati tretjega napadalca Italijanka, oče Maročan. Tudi Zaghba se je v preteklosti že znašel na radarju oblasti. Lani so ga aretirali na letališču v Bologni zaradi suma, da je hotel prek Turčije oditi v Sirijo.

Na podlagi propagandnih videov, ki so jih našli na njegovem mobilnem telefonu, so sklepali, da se je hotel tam pridružiti Islamski državi. Kljub preiskavi niso našli dovolj dokazov, da bi ga povezali s terorizmom in mu sodili. Italijanski mediji še poročajo, da je italijanska stran britansko in maroško obvestila, da gre za potencialnega skrajneža.

Vse tri napadalce je policija ubila že v soboto, ko so, potem ko so najprej z vozilom zapeljali v pešce na Londonskem mostu, morilski napad nadaljevali na tržnici Borough. Umrlo je sedem ljudi, 48 je ranjenih.

Policija je v soboto v povezavi z napadom aretirala 12 ljudi. Vse so že izpustili. So pa danes aretirali 27-letnega moškega iz Barkinga.