Kombi v Nemčiji zapeljal na vrt gostilne, trije mrtvi (VIDEO)

Voznik si je sodil sam. Neuradno gre za 48-letnega Jensa R. iz Posarja, ki naj bi imel psihične težave.

Objavljeno
07. april 2018 19.07
Barbara Kramžar, Berlin, L. Z., K. M.
Barbara Kramžar, Berlin, L. Z., K. M.

Berlin - Kombi, ki je zapeljal v skupino ljudi, je v Münstru za seboj pustil najmanj dva mrtva in okoli 20 ranjenih, so sporočile nemške oblasti. Voznik si je nato po dejanju sodil sam. Policisti so del mestnega središča zaprli, meščanom pa priporočajo, naj se območju izogibajo. Medtem preiskujejo informacije nekaterih očividcev, da sta iz vozila po dejanju pobegnili dve osebi.

Policija je sporočila, da po do zdaj zbranih informacijah ne gre za islamski terorizem, ter potrdila, da je storilec Nemec. Nemški mediji poročajo, da je voznik, ki se je sam ubil s strelnim orožjem, 48-letni Jens R. iz Posarja. Imel naj bi imel psihične težave in samomorilska nagnjenja.

Po poročanju nemških medijev je kombi zapeljal v ljudi, ki so v prvem toplem koncu tedna sedeli na vrtu priljubljene gostilne v starem mestnem središču. Voznik naj bi se ubil s strelnim orožjem, po neuradnih informacijah pa policija zasleduje domnevna pomagača. Nad vestfalskim mestom in v okolici so v akciji helikopterji, prihajajo policijske enote iz vse skoraj osemnajst milijonske nemške dežele.Lokalne oblasti so sporočile, da je bilo v mestnem središču, ki je zelo priljubljeno med domačini in turisti, ranjenih okoli 20 ljudi, od tega jih je šest v kritičnem stanju. Avtomobil naj bi zapeljal na vrt gostilne, kjer je bilo polno gostov, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Nemška kanclerka Angela Merkel je sporočila, da je nad tragičnim dogodkom šokirana. »Naredili bomo vse, da raziščemo ta zločin, žrtvam in njihovim svojcem pa izkažemo podporo. Hvala vsem enotam, ki so pomagale na kraju dogodka,« je po poročanju AFP dejala Merklova. V Nemčijo prihajajo tudi izrazi sožalja iz drugih evropskih držav, med drugim je sožalno brzojavko poslal francoski predsednik Emmanuel Macron.