Nemčija: močna eksplozija v kemični tovarni poškodovala številne hiše

Prizorišče je še vedno prevroče, da bi lahko preiskovalci začeli ugotavljati vzrok za eksplozijo.

Objavljeno
10. september 2014 11.53
GERMANY-CHEMICALS/BLAST
Ma. Ja., Delo.si, STA
Ma. Ja., Delo.si, STA
Berlin − V kemični tovarni v mestu Ritterhude na severu Nemčije je sinoči odjeknila silovita eksplozija, katere udarni val je močno poškodoval okoliške stanovanjske hiše. Izbruhnil je tudi požar, ki je obrat povsem uničil. Ena oseba je bila huje ranjena, piše Slovenska tiskovna agencija.

Eksplozija je v mestu s približno 15.000 prebivalci, ki leži severno od Bremna, odjeknila v ponedeljek okoli 20.30. Obrat je zagorel, zaradi udarnega vala pa so v bližnjih hišah popokala okna, številna vrata so se snela s tečajev. Po prvih ocenah policije je prizadetih od 30 do 40 hiš. Nekatere med njimi so bile od prizorišča eksplozije oddaljene le 20 metrov in jim zdaj grozi zrušitev. Njihove prebivalce so že prepeljali na varno, piše STA.

Po eksploziji je na območju posredovalo približno 200 gasilcev in 150 reševalcev. Huje ranjen je bil moški, ki je dobil opekline in so ga prepeljali v bolnišnico. Za zdaj še ni jasno, če gre za uslužbenca tovarne, ki je bil prvotno pogrešan.

Prizorišče je še vedno prevroče, da bi lahko preiskovalci začeli ugotavljati vzrok za eksplozijo, ki so jo slišali tudi več kilometrov stran, še piše STA.