Na severu Francije napadalci zajeli talce

Iz županovega urada so sporočili, da so osumljenci talce zajeli po ropu. Vsi talci so že na varnem.

Objavljeno
24. november 2015 21.31
FRANCE-SHOOTING/
Ma. Ja.
Ma. Ja.

22:18: Tamkajšnje oblasti so sporočile, da so vsi talci na varnem. Kot piše STA, v drami ni bilo ranjenih, kasneje pa so sporočili, da je bil v operaciji ubit eden od treh ugrabiteljev, dva pa je policija prijela.

20.53: Kot kaže doslej, ne gre za teroristični napad. Iz županovega urada so sporočili, da so osumljenec ali osumljenci po ropu zajeli talce, poroča AFP.

20.44: Okoliščine dogajanja so še nejasne. Številni mediji ugibajo, da gre za neuspeli poskus ropa.

20.39: Po navedbah Reutersa so med talci direktor banke in njegova družina.

20.38: Lokalni časnik La Voix du Nord poroča, da so napadalci oboroženi s kalašnikovkami. Priče so časniku povedale, da se je vse začelo okoli sedme ure zvečer po lokalnem času, na eni od bencinskih črpalk.

20.37: Policija je zaprla območje. Na območju je slišati strele, poroča RT.

20.33: Iz kraja Roubaix na severu Francije, nedaleč od meje z Belgijo, poročajo o drami s talci. Kot poroča tiskovna agencija Reuters, ki se sklicuje na zdravstvene vire, je več ljudi utrpelo strelne rane.

Razmere v Franciji so vse od nedavnih terorističnih napadov v Parizu, v katerih je bilo ubitih 130 in ranjenih več kot 350 ljudi, napete. V državi vse od takrat veljajo izredne razmere, oblasti pa še naprej iščejo morebitne sostorilce. Odgovornost za napad je prevzela skrajna sunitska milica Islamska država (IS), ki ji je Francija nato napovedala vojno.