Poslanec v kosovskem parlamentu vrgel solzivec

Na seji je bil tudi posebni predstavnik EU na Kosovu Samuel Žbogar.

Objavljeno
08. oktober 2015 15.38
KOSOVO-POLITICS-PARLIAMENT
Mo. B., Delo.si, STA
Mo. B., Delo.si, STA

Priština − Poslanec Gibanja samoopredelitev (Vetevendosje) Albin Kurti je danes med sejo kosovskega parlamenta, na kateri so bili tudi predstavniki mednarodne skupnosti, odvrgel solzivec. Incident se je zgodil, ko so nadaljevali sejo, ki jo je pred tem blokirala opozicija, piše Slovenska tiskovna agencija.

Takoj ko so se poslanci vrnili na sejo in je predsednik parlamenta Kadri Veseli nadaljeval sejo, je Kurti odvrgel solzivec. Dvorana se je ovila v dim, zaradi česar so imeli nekateri poslanci težave z dihanjem. Ena od poslank Demokratične stranke Kosova se je onesvestila in so jo odpeljali v prištinski klinični center.

Na seji je bil tudi posebni predstavnik EU na Kosovu Samuel Žbogar, o katerem prištinski mediji poročajo, da mu je bilo zaradi solzivca slabo.

Preden je Kurti odvrgel solzivec, se je vnel prepir med poslanci opozicije in vladajoče koalicije, nato pa je poslanka Gibanja samoopredelitev Albulena Haxhiu polila podpredsednika kosovskega parlamenta Xhavita Halitija s kozarcem vode.

Kosovski poslanci so sicer danes nadaljevali po dnevnem redu in po hitrem postopku sprejeli vse zakone, ki so bili predvideni za sprejetje na tokratni seji, nato pa je Veseli končal sejo, poroča STA.