Pred pariško katedralo policist ustrelil moškega

Policist je na moškega streljal, ker je ta s kladivom napadel njegovega kolega.

Objavljeno
06. junij 2017 20.58
Šp. B., STA
Šp. B., STA
Pariz - Pred pariško katedralo Notre-Dame se je danes zgodil incident, v katerem je policist ustrelili moškega, ki njegovega kolega napadel s kladivom. Pariška policija je na Twitterju sporočila, da so razmere pri katedrali pod nadzorom.

Policija je sporočila, da je moški s kladivom napadel policista, ki je bil pri tem lažje poškodovan. Njegov kolega je napadalca ranil z dvema streloma, poročajo tuje tiskovne agencije. Protiteroristično tožilstvo pa je že uvedlo preiskavo napada.

Francoski mediji so poročali, da so se turisti med streljanjem panično razbežali. V katedrali je po napadu obtičalo okoli 1000 ljudi. Policija je po incidentu zaprla območje pred katedralo in pozvala ljudi, naj ne hodijo k cerkvi, eni največjih francoskih znamenitosti, ki se nahaja na obrežju reke Sene v središču francoske prestolnice.

V Franciji po seriji terorističnih napadov, ki so državo pretresli v zadnjih dveh letih, veljajo izredne razmere, stopnja teroristične grožnje pa je na najvišji ravni. V zadnjem napadu s smrtnim izidom, ki se je zgodil 20. aprila, tri dni pred prvim krogom predsedniških volitev, je bil na Elizejskih poljanah ubit policist. Današnji napad pa se je zgodil v dneh pred prvim krogom parlamentarnih volitev, ki bo v nedeljo.

Niz napadov se je začel januarja 2015, ko se skrajneži napadli prostore satirične revije Charlie Hebdo in judovski supermarket, pri čemer so ubili 17 ljudi. Islamistični skrajneži so nato 13. novembra 2015 v nizu napadov na bare in restavracije ter koncertno dvorano Bataclan v Parizu ubili 130 ljudi. 14. julija lani je na Angleški promenadi v Nici napadalec s tovornjakom zapeljal v množico ljudi in ubil 86 ljudi.