Obilno sneženje v Avstriji, v Švici rekordno nizke temperature

V Avstriji je zaradi zimskih razmer več tisoč domov ostalo brez elektrike, sneg je povzročil tudi težave v prometu.

Objavljeno
20. april 2017 13.32
Germany Weather
Šp. B., STA
Šp. B., STA
Dunaj − Ponovni prihod zimskega vremena in sneg sta povzročila nemalo težav v Avstriji. V Švici so ponekod namerili rekordno nizke aprilske temperature vse od začetka merjenj v prejšnjem stoletju.

Na območju Dunaja so se ponekod zaradi snega podrla drevesa, zaradi česar so morali zapreti številne ceste. Slabo jo je odnesla tudi avtomobilska pločevina, saj so se zaradi zimskih razmer na cestišču zgodilo kar nekaj prometnih nesreč, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Na Gradiščanskem in v Spodnji Avstriji je zaradi zimskih razmer več tisoč gospodinjstev ostalo brez električne energije. Gasilci so imeli zaradi poznega prihoda zime polne roke dela tudi na avstrijskem Štajerskem. Sneg je bil vzrok za številne prometne nesreče, na območju Gradca je za dodatne težave poskrbela nevihta. V znanem romarskem središču Mariazell je zapadlo več kot pol metra snega.


Sneženje nemalo težav povzroča tudi živalim. Foto: AP Pictures

V Švici so ponoči na najmanj šestih krajih namerili rekordno nizke temperature za april. V kraju Arosa so tako izmerili kar minus 12,8 stopinj Celzija. Vremenoslovci sicer napovedujejo, da bi se lahko v prihajajoči noči živo srebro spustilo še niže, je poročala nemška tiskovna agencija DPA.