Streljanje na postaji mestne železnice pri Münchnu

Policistka je v smrtni nevarnosti, trije so lažje ranjeni, med njimi tudi storilec. Ni šlo za teroristično dejanje.

Objavljeno
13. junij 2017 12.25
Germany Shooting
B. K.
B. K.

Berlin − Znanih je nekaj več podrobnosti o streljanju na postaji hitre mestne železnice Unterföhring v bližini Münchna. Policijska patrulja je zjutraj prispela tja zaradi prepira več ljudi in grožnjami z nožem, je povedal predstavnik za tisk münchenske policije.

Med preverjanjem položaja je eden od udeležencev prepira poskusil policista potisniti na tračnice, kar so lahko preprečili, med prerivanjem pa je moški policistu odvzel pištolo in z njo v glavo ustrelil 26-letno policistko. Ta je zdaj v smrtni nevarnosti, med streljanjem, ki je sledilo, pa so bili lažje ranjeni storilec in dva potnika. Storilca so ujeli in poročajo, da gre za 37-letnega Nemca iz okolice Münchna, ki tam sicer nima stalnega prebivališča, a so ga pred tremi leti že preiskovali zaradi posedovanja marihuane, a ga zaradi majhne količine izpustili.

»Padlo je pet strelov, postajo smo morali zapustiti,« je o dogodku, ki se je na postaji Unterföhrung zgodil malo pred pol deveto uro, za časopis Bild povedal eden od očividcev. Na fotografijah je mogoče videti sledove krvi na peronu, storilca pa so kmalu ujeli. Policija še povedala, da ni našla dokazov za morebitno teroristično dejanje.

Lani maja je v münchenskem predmestju Grafing 27-letni duševni bolnik na postaji ubil potnika hitre mestne železnice in tri ranil.