V bližini britanskega parlamenta aretirali oboroženega moškega

Pri aretiranemu so našli več nožev, v incidentu ni bilo poškodovanih.

Objavljeno
27. april 2017 18.09
BRITAIN-INCIDENT-POLICE
A. M.
A. M.

London - Britanski policisti so danes popoldne v bližini stavbe britanskega parlamenta in urada premierke Therese May aretirala oboroženega moškega, pri čemer še ni znano, ali je ta nameraval izvesti teroristični napad. V incidentu po dosedanjih podatkih ni bilo poškodovanih.

Pri aretiranem 27-letniku iz Londona so po izjavah prič sodeč našli najmanj tri nože, policija pa je pozneje sporočila, da so ga pridržali zaradi »suma posedovanja orožja in načrtovanja terorističnega napada«. V izjavi za javnost so še dodali, da nimajo nobenih indicev, ki bi napovedovali povečano grožnjo.

Moški je bil po poročanju Reutersa menda že pred aretacijo pod drobnogledom protiteroristične enote in britanske varnostne službe MI5.

Aretacija se je zgodila v neposredni bližini prizorišča terorističnega napada, v katerem je britanski islamski skrajnež Khalid Masood najprej z avtomobilom zapeljal v množico pešcev, štiri je povozil do smrti, okoli 50 je bilo ranjenih, nato pa je izstopil iz vozila in do smrti zabodel policista, ki je varoval parlament. Napadalca so nato ubili drugi policisti.