V Bruslju še več aretacij, povezanih s pariškimi napadi

V Belgiji je bilo doslej v povezavi s terorističnimi napadi v Parizu aretiranih več kot deset ljudi.

Objavljeno
21. december 2015 12.45
FRANCE-SHOOTING/BELGIUM
Ma. Ja., STA
Ma. Ja., STA

Bruselj − Posebne enote belgijske policije so v dvodnevni raciji iskanja odgovornih za teroristične napade v Parizu prijele skupno pet ljudi, piše Slovenska tiskovna agencija.

Nedeljsko racijo, ki je trajala približno pet ur, izvedli v okrožju Molenbeek − okrožju s številčno populacijo priseljencev. »Odpeljali smo jih na zaslišanje,« je dejal tiskovni predstavnik tožilstva Eric Van Der Sypt, ki drugih podrobnosti o aretiranih ni podal. Je pa potrdil, da med pridržanimi ni najbolj iskanega človeka v Evropi − Salaha Abdeslama, ki ga hoče policija v svoje roke dobiti zaradi suma udeležbe v pariških terorističnih napadih. Napovedal je tudi, da naj bi belgijsko tožilstvo še danes objavilo sporočila za javnost s podrobnostmi aretacije.

Belgijska policija aktivno išče Abdeslama, ki je bil rojen v Bruslju in je živel prav v Molenbeeku. Osumljenec se je menda dan po napadih s pomočjo prijateljev vrnil v Belgijo. Na poti naj bi brez težav prečkal kar tri policijske zapore.

V Belgiji so doslej v povezavi s pariškimi terorističnimi napadi aretirali več deset oseb, a so jih večino že izpustili, dodaja STA. Osem so jih aretirali zaradi suma terorizma in so domnevno povezani s terorističnimi napadi v Parizu 13. novembra, za katere je odgovornost prevzela skrajna sunitska skupina Islamska država. Ubitih je bilo 130 ljudi.