V Franciji in Nemčiji po okužbi z ebolo ozdravili dve osebi

Zaradi ebole je po zadnjih podatkih WHO doslej sicer umrlo 3431 ljudi.

Objavljeno
04. oktober 2014 18.38
TOPSHOTS-HEALTH-EBOLA-WAFRICA-LIBERIA
Ti. Kr., Delo.si, STA
Ti. Kr., Delo.si, STA

Pariz - Francoska medicinska sestra, ki se je v Liberiji okužila z virusom hemoragične mrzlice, ko je delala kot prostovoljka za Zdravnike brez meja, je ozdravela, je danes sporočila francoska ministrica za zdravje Marisol Touraine. O ozdravitvi moškega, obolelega z ebolo, poročajo tudi iz Nemčije, piše Slovenska tiskovna agencija.

Prvo francosko državljanko, okuženo z ebolo, so v Francijo z letalom prepeljali 19. septembra, kjer je v vojaški bolnišnici na obrobju Pariza prejela eksperimentalno zdravilo. »Medicinska sestra je zdrava in je že zapustila bolnišnico,« je v izjavi pojasnila ministrica.

Tudi iz Nemčije poročajo o prvi ozdravitvi po okužbi z ebolo. Moški iz Senegala se je po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) okužil v laboratoriju v Seirra Leoneju, konec avgusta pa so ga prepeljali v Hamburg.

Medtem v Frankfurtu od petka naprej zdravijo drugega obolelega z ebolo. Trenutno zdravstveno stanje zdravnika iz Ugande, ki se je očitno okužil v Sierra Leoneju, za zdaj ni znano, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zaradi ebole je po zadnjih podatkih WHO doslej umrlo 3431 ljudi. Število okuženih v Gvineji, Liberiji in Sierri Leone se je povečalo na 7470.