V prometni nesreči avtobusa v Turčiji več deset mrtvih

Na avtobusu je bilo okoli 40 turških turistov, večinoma žensk in otrok, ko je v ovinku zletel s ceste in padel na cesto 15 metrov nižje na osebni avtomobil.

Objavljeno
13. maj 2017 19.37
Turkey Accident
Ma. F., STA
Ma. F., STA

Istanbul - V nesreči avtobusa, ki je strmoglavil v prepad blizu obmorskega letovišča Marmaris na jugozahodu Turčije, je danes umrlo najmanj 23 ljudi, enajst jih je huje poškodovanih. Na avtobusu je bilo okoli 40 turških turistov, večinoma žensk in otrok, ko je v ovinku zletel s ceste in padel na cesto 15 metrov nižje na osebni avtomobil.

Guverner province Mugla, kjer se je zgodila nesreča, Amir Cicek, je sporočil, da je v avtobusu umrlo 20 ljudi, 11 pa jih je bilo huje ranjenih. Med potniki je bilo veliko žensk, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Njegov namestnik Kamil Köten je kasneje povedal, da so umrle tudi tri osebe v avtomobilu, na katerega je z višine 15 metrov padel avtobus. Nesreča je tako skupno zahtevala 23 življenj.

Nesreča se je zgodila na goratem območju na prelazu Sakar, kjer ima cesta več ostrih ovinkov. Avtobus je v ovinku prebil varnostno ograjo, padel 15 metrov globoko ter pristal na avtomobilu na nižje ležečem odseku ceste, poročajo turški mediji.

Po poročanju turške tiskovne agencije Anadolu so v nesreči umrli tudi voznik avtobusa ter par, ki je organiziral potovanje.

Cicek je dejal, da preiskava poteka in da bi lahko bil vzrok nesreče to, da zavore avtobusa niso delovale. Časnik Hurriyet je navedel župana mesta Marmaris Alija Acarja, ki je dejal, da bi lahko šlo za napako voznika. Povedal je še, da so bile vse žrtve turški državljani.

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan, ki je trenutno na Kitajskem, je izrazil bolečino ob nesreči ter lokalne oblasti pozval k ukrepom, da se tovrstne tragedije ne bi več dogajale.