V kosovskem parlamentu znova solzivec, opozicija začasno suspendirana

Vodja opozicijskega gibanja Samoopredelitev je napovedal, da bodo nadaljevali z blokado dela parlamenta in protesti.

Objavljeno
30. november 2015 18.13
TOPSHOTS-KOSOVO-SERBIA-POLITICS

Priština – Kosovska opozicija je danes s solzivcem znova blokirala sejo skupščine, še preden se je ta začela. Sejo parlamenta so nato nadaljevali, potem ko je predsedstvo parlamenta začasno suspendiralo sodelovanje opozicijskih poslancev v delu parlamenta, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Sejo parlamenta je s solzivcem blokirala opozicija, ki nasprotuje bruseljskemu sporazumu med Beogradom in Prištino o oblikovanju skupnosti srbskih občin, s katero bi kosovski Srbi dobili večjo avtonomijo. Solzivec sta po poročanju prištinskih medijev odvrgla poslanca Haxhi Shala in Ismail Kurteshi.

Predsedstvo parlamenta je nato odločilo, da bodo začasno suspendirali sodelovanje opozicijskih poslancev v delu parlamentu. Ti so nato poslopje zapustili.

Vodja poslanske skupine opozicijskega gibanja Samoopredelitev Visar Ymeri je pred tem po današnjem sestanku vodij treh opozicijskih strank, ki nasprotujejo bruseljskemu sporazumu, sporočil, da bo opozicija nadaljevala z blokado dela parlamenta, ki jo izvaja že tri mesece, pa tudi s protesti, še piše STA.