Francoski učitelj lagal o napadu privrženca IS

Učitelja, ki so ga zaradi lažjih vbodnih ran na boku in vratu prepeljali v bolnišnico, zdaj zaslišujejo.

Objavljeno
14. december 2015 11.36
FRANCE-MEDIA-SHOOTING
Mo. B., Ma. Ja.
Mo. B., Ma. Ja.

Pariz − Francoski učitelj, ki je trdil, da ga je danes na eni od osnovnih šol v pariškem predmestju Aubervilliers z nožem porezal neznani napadalec, ki se je pri tem skliceval na skrajno sunitsko milico Islamska država, je preiskovalcem priznal, da si je zgodbo izmislil.

Petinštiridesetletnika, ki so ga zaradi lažjih vbodnih ran na boku in vratu prepeljali v bolnišnico, po navedbah tožilstva zdaj zaslišujejo. Zakaj si je izmislil zgodbo o napadu tako še ni znano, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Le Parisien je pred tem poročal, da se je incident zgodil pred začetkom pouka, ko v šoli še ni bilo otrok. Učitelj je trdil, da je napadalec, skrit za masko, v učilnico stopil neoborožen, nato zgrabil olfa nož in škarje, ki jih je našel na kraju dogodka, in ga zabodel, nakar je pobegnil.

Francoski mediji so današnji incident − ki se je pozneje izkazal za izmišljen − primerjali z napadom, ki se je zgodil 18. novembra, ko so trije moški obkolili učitelja zgodovine na judovski šoli v Marseillu, mu pokazali fotografijo Mohameda Meraha, toulouškega strelca, in ga zabodli. Učitelj je napad preživel.

V Franciji mesec dni po krvavih pariških terorističnih napadih, v katerih je umrlo 130 ljudi, še vedno veljajo izredne razmere in s tem poostreni varnostni ukrepi.