San Bernardino je postal
 novo prizorišče strelskega napada

V streljanju v kalifornijskem mestu je bilo po zadnjih podatkih najmanj 14 mrtvih.

Objavljeno
02. december 2015 21.56
Sebastijan Kopušar, New York
Sebastijan Kopušar, New York

New York - San Bernardino v Kaliforniji je bil danes prizorišče novega množičnega strelskega obračuna, tarča je bil regionalni center za pomoč ljudem s posebnimi potrebami. Ob koncu redakcije so policisti še vedno iskali storilca ali celo več storilcev. Prav tako v tem času ni bilo jasno, kakšne so posledice.

Prva poročila so govorila o najmanj treh mrtvih in najmanj dvajsetih ranjenih. Po zadnjih podatkih je mrtvih 14, prav tako je 14 ranjenih.

Regijsko središče Inland v San Bernardinu pomaga ljudem s posebnimi potrebami, okoli 670 zaposlenih pa skrbi za več kot 30.000 ljudi. Po prvih poročilih se je napad začel okoli 11. ure dopoldne v konferenčni sobi, kjer je del zaposlenih pripravil predčasno božično zabavo. Policija je zaprla obsežno območje, reševalci pa so kar sredi ceste pomagali številnim žrtvam.

Nekatere priče so govorile o treh oboroženih osumljencih, ki da so pobegnili v črnem športnem terencu. Ob zaključku redakcije je lokalna policija potrdila, da lovijo vsaj enega storilca, ki da je bil v neprebojnem jopiču in do zob oborožen.

Predsednik Obama se je odzval že med potekom policijske akcije in opozoril, da smo priča že letošnjemu 351. množičnemu streljanju.

Do strelskega napada je prišlo komaj slab teden dni po dogodku v Koloradu, kjer so umrli trije, ranjenih je bilo devet ljudi.