Izraelska letala znova nad Gazo

Tarča napada sta bili dve poslopji gibanja Hamas, a je ena od raket zgrešila in zadela stanovanjsko hišo.

Objavljeno
11. oktober 2015 15.15
PALESTINIAN-ISRAEL-CONFLICT
Mo. B., Delo.si, STA
Mo. B., Delo.si, STA

Jeruzalem – Na palestinskih ozemljih se je davi nadaljevalo nasilje. Izraelska letala so zgodaj zjutraj napadla Gazo ter ubila nosečo Palestinsko in njeno dveletno hčer. Pod ruševinami hiše, v kateri sta umrli, so pokopani še trije ljudje, poroča Slovenska tiskvona agencija. Na kontrolni točki na Zahodnem Bregu pa je davi eksplodiral avtomobil bomba.

Kot navaja STA, se je na kontrolno točko blizu naselja Maale Adumim v avtomobilu pripeljala Palestinka in sprožila bombo. Pri tem je utrpela hude poškodbe, v napadu pa je bil ranjen tudi izraelski policist, ki je avtomobil zaustavil.

Izraelska vojska je pojasnila, da so njena letala davi napadla dve poslopji, kjer palestinsko gibanje Hamas izdeluje orožje, a je ena od raket zadela tudi stanovanjsko hišo, v kateri sta umrli nosečnica in njena hči.

Palestinsko-izraelsko nasilje se v zadnjih dneh vse bolj stopnjuje. Doslej je bilo v več incidentih ubitih že več kot deset Palestincev, v desetih dneh pa so jih izraelske oblasti aretirale okoli 400.