Končno v Beli hiši

Melania Trump se je s sinom Barronom po petih mesecih, odkar je njen mož prevzel predsedniški položaj, preselila v Belo hišo.

Objavljeno
12. junij 2017 12.10
Trump
Be. B., STA
Be. B., STA

Melania je prva med prvimi damami v ne tako nedavni zgodovini, ki se ni takoj preselila v predsedniško palačo. Njena odločitev je bila zato za mnoge nenavadna; a Trumpova se je tako odločila, ker je želela, da njun 11-letni sin Barron dokonča osnovno šolo v New Yorku. Barron bo zdaj šolanje nadaljeval na St. Andrew's Episcopal School v Potomacu, Maryland.

Melanina predhodnica Michelle Obama se je v Washington preselila celo prej, preden je njen mož Barack prevzel položaj, da bi se njuni hčerki privadili na novo šolo.

Trumpova je očitno zadovoljna s selitvijo, saj je na twitterju objavila fotografijo s pogledom skozi okno Bele hiše in pripisala, da se veseli spominov, ki jih bodo ustvarili v novem domu.

Selitev bodo nedvomno pozdravili Newyorčani, ki so plačevali visok račun za varovanje prve družine v Trumpovem stolpu. Njihovo gibanje po »velikem jabolku« je povzročalo tudi precejšnje prometne zastoje.

Donald Trump se v zvezi s selitvijo prve dame v Belo hišo ni oglasil na twitterju, je pa opozoril na nastop svoje hčerke Ivanke v jutranji oddaji Fox & Friends na televiziji Fox News, poroča BBC.

Melania je tako včeraj odgovorila na vprašanje vseh tistih, ki so se spraševali, kdaj se bo preselila v Belo hišo. Ta korak pa bo od nje zahteval, da bo bolj aktivna in vidna v javnosti. Kot je dejala med predsedniško kampanjo se bo osredotočala na problem kibernetskega ustrahovanja, a kaj več o tem, ni razkrila. Kakšen vpliv bo imela njena prisotnost v Beli hiši na predsednika Trumpa, posredno tudi na njegove odločitve, pa bo pokazal čas.