Moskva zanika dogovor z ZDA o izmenjavi obveščevalnih podatkov

Ameriški državni sekretar je v torek sporočil, da sta državi sklenili dogovor v boju proti Islamski državi.

Objavljeno
16. oktober 2014 21.46
U.S. Secretary of State John Kerry, left, talks with Russian Foreign Minister Sergey Lavrov at the start of a bilateral meeting to discuss the ongoing situation in Ukraine as diplomats from the U.S., Ukraine, Russia and the European Union gather for
Mo. B., Delo.si, STA
Mo. B., Delo.si, STA

Moskva - Rusija je danes zanikala, da je pristala na večjo izmenjavo obveščevalnih podatkov z Washingtonom o skrajni Islamski državi, kot je po srečanju z ruskim kolegom Sergejem Lavrovom v Parizu v torek sporočil ameriški zunanji minister John Kerry.

Rusko zunanje ministrstvo je danes objavilo kratko sporočilo za javnost, s katerim, kot so zapisali, želijo pojasnili napačno poročanje o protiterorističnem sodelovanju, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Zapisali so, da je vprašanje o izmenjavi obveščevalnih podatkov o Islamski državi postavil Kerry, da pa je Lavrov poudaril, da se Rusija že dolgo bori proti terorizmu in da da svoj prispevek drugim državam v boju proti teroristični grožnji.

»Rusija bo nadaljevala svoja prizadevanja, vendar se ne bo pridružila nobeni koaliciji, ustanovljeni brez podpore Varnostnega sveta ZN in ki s tem krši mednarodno pravo«, so še sporočili iz ruskega zunanjega ministrstva.