Opozorilni streli Severni Koreji

V bližino meje je menda priletel severnokorejski brezpilotnik, Južna Koreja pa je zato povečala nadzor nad svojim zračnim prostorom.

Objavljeno
23. maj 2017 13.23
reu KOREA-NORTH/
K.M.
K.M.

Južna Koreja je danes izstrelila opozorilne strele proti neznanemu objektu, ki se je s smeri Severne Koreje približal meji med državama, poroča AP.

Lokalni mediji poročajo, da je omenjeni objekt najverjetneje severnokorejski brezpilotnik. Južnokorejske oblasti so sporočile, da je njihova vojska povečala nadzor nad zračnim prostorom in s streli opozorila Severno Korejo. Po poročanju korejskih medijev je v zrak menda izstrelila 90 rafalov in preverila, ali je brezpilotnik prečkal črto demilitariziranega območja, ki ločuje obe državi. 

Na meji med Severno in Južno Korejo se je v zadnjih letih že večkrat zgodilo streljanje. Leta 2014 sta si državi izmenjali strele, potem ko so južnokorejski aktivisti v okviru propagande proti svoji sosedi na demilitarizirano območje izpustili balone. Žrtev takrat ni bilo, je pa v streljanju na meji leta 2010 umrlo 50 prebivalcev Južne Koreje, še poroča AP.