Oprah z odmevnim govorom sprožila ugibanja o kandidaturi za predsednico ZDA

Televizijska zvezdnica Oprah Winfrey je na nedeljski podelitvi zlatih globusov prejela nagrado za življenjsko delo Cecil B. DeMille.

Objavljeno
09. januar 2018 18.15
AWARDS-GOLDENGLOBES/
Ma. F.
Ma. F.

Los Angeles – Ameriška televizijska voditeljica Oprah Winfrey, ki je na nedeljski podelitvi zlatih globusov prejela nagrado za življenjsko delo Cecil B. DeMille, je s svojim govorom navzoče v dvorani pa tudi tiste pred televizijskimi ekrani ganila do sol, ob koncu pa je bila na nogah praktično vsa dvorana.

S tem izjemno odmevnih govorom, o njem namreč pišejo praktično vse medijske hiše, so vse glasnejša tudi ugibanja o njeni predsedniški kandidaturi na volitvah leta 2020.

Oprah se je v govoru dotaknila svoje mladosti, ki je bila vse prej kot lahkotna, s čimer je želela spodbuditi mlada dekleta, da si lahko drznejo upati na svetlejšo prihodnost. Rdeča nit njenega govora pa je bil poklon ženskam, ki so spregovorile o spolnih zlorabah in s tem omogočile, da se spolno nasilje končno obravnava kot nekaj povsem nesprejemljivega. »Čas za moške, ki zlorabljajo, je potekel,« je dejala.

Winfreyjeva je možnost kandidature omenila že lani marca v intervjuju, ko je dejala, da ji je Trumpova zmaga dala misliti, saj je ugotovila, da pomanjkanje političnih izkušenj ni nobena ovira.

Predsednik Donald Trump se je na vse glasnejša ugibanja odzval, da bi televizijsko zvezdnico v predsedniški bitki lahko premagal, vendar pa po njegovem mnenju ne bo vložila kandidature, poroča Reuters.

Posnetek govora si je na youtubu ogledalo že več milijonov ljudi.