Pakistanska železniška nesreča usodna za 11 ljudi

Vlaku, s katerim je potovalo okoli 300 ljudi, so odpovedale zavore. Ranjenih je več kot sto ljudi, med njimi 26 huje.

Objavljeno
17. november 2015 16.42
PAKISTAN-TRAIN/DEATHS
Mo. B., Delo.si, STA
Mo. B., Delo.si, STA

Faisalabad – V jugozahodni pakistanski provinci Balučistan je danes zaradi odpovedi zavor iztiril vlak, pri čemer je umrlo 11 ljudi, več kot 100 ljudi je ranjenih, so sporočile pristojne oblasti. Po navedbah železnic je bilo na vlaku okoli 300 potnikov.

»V bližini območja Abegum, približno 75 kilometrov od Kvete, prestolnice province, so iztirili štirje vagoni«, so sporočile pakistanske oblasti, ki dodajajo, da se je nesreča zgodila zaradi odpovedi zavor.

Vojaški tiskovni predstavnik iz Kvete je sporočil, da je bilo 26 potnikov hudo poškodovanih in so jih z dvema helikopterjema prepeljali v bolnišnico.

V reševanje se je vključila tudi vojska, poroča STA.

»Med doslej potrjenimi žrtvami je pet potnikov, dve strojevodji in dva pripadnika železniške policije,« so sporočile tamkajšnje oblasti.

Železniške nesreče so v Pakistanu pogoste. Ta država je še iz časa, ko je bil britanska kolonija, podedovala tisoče kilometrov železniških prog in vlakov.

Železnice medtem zaradi korupcije, slabega upravljanja in pomanjkanja naložb že desetletja propadajo. Julija je tako prišlo do nesreče, v kateri je umrlo 17 ljudi, ko se je zrušil železniški most.