Pisani pirhi na zeleni trati Bele hiše

Zakonca Trump sta gostila tradicionalno velikonočno kotaljenje pirhov na trati Bele hiše.

Objavljeno
02. april 2018 21.47
RELIGION-EASTER/USA-WHITEHOUSE
L. Z., STA
L. Z., STA
Washington - Ameriški predsednik Donald Trump in prva dama ZDA Melania Trump sta danes gostila tradicionalno velikonočno prireditev za otroke, ki med drugim tekmujejo v kotaljenju pirhov po trati Bele hiše. Tradicija je stara 140 let, povabljenih pa je bilo več tisoč otrok.

Ameriški predsedniki ob velikonočnih praznikih povabijo otroke na tekmovanje in zabavo pred Belo hišo, kjer jih čakajo darila, velikonočni zajček in razvedrilo. Trumpa je ob začetku prireditve spremljala prva dama Melania.

»To je posebno leto. Naši državi gre odlično,« je v pozdravnem nagovoru na Trumanovem balkonu Bele hiše dejal Trump. »Poglejte gospodarstvo. Nič ni preprosto, a našemu gospodarstvu ni šlo nikoli bolje. In naredili bomo, da bo še večje, boljše in močnejše,« je dodal. Glede vojske pa je napovedal, da bo kmalu dosegla raven, na kateri ni bila še nikoli.

Med govorom je ob njem na eni strani stala soproga Melania, na drugi pa človek, oblečen v velikonočnega zajčka.

Kotaljenje pirhov na trati Bele hiše v Washingtonu velja za pomemben družaben dogodek. Ima dolgo tradicijo - leta 1878 ga je prvič priredil tedanji ameriški predsednik Rutherford Hayes.