Poplave v Indiji v dveh mesecih zahtevale več kot 250 življenj

Pred naraslimi vodami so od junija rešili okoli 35.000 ljudi. Več kot tri milijone so jih poplave tako ali drugače prizadele.

Objavljeno
25. avgust 2016 16.01
INDIA-WEATHER-MONSOON-FLOOD
Mo. B., STA
Mo. B., STA

New Delhi – Močno deževje in poplave so od junija na severu Indije terjale življenja več kot 250 ljudi. Po uradnih podatkih so od junija rešili okoli 35.000 ljudi, prizadetih jih je več kot tri milijone, poroča Slovenska tiskovna agencija. Danes so poplavljeni večji deli hindujskega romarskega mesta Varanasi, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Najhuje so prizadete indijske zvezne države Bihar, Madhja Pradeš in Utar Pradeš.

»Razmere so zelo resne,« je dejal Rakeš Ranjan iz indijskega urada za odzivanje na naravne katastrofe NDRF. »Vodna gladina se enostavno ne spusti. Največ smrtnih žrtev je bilo ta in prejšnji teden,« je še dejal in dodal, da je na terenu več kot 60 reševalnih ekip.

Poplavljeno mesto Varanasi leži ob sveti reki Ganges. Vode Gangesa so se dvignile do te mere, da so nekateri deli mesta dosegljivi le še s čolni. Vodna gladina se je dvignila najvišje od leta 1978.

Zaradi stanja niso mogoče niti upepelitve umrlih na bregu reke, po katerih je znan Varanasi. Tako je televizija NDTV prikazovala posnetke, kako so ogenj za upepelitve svojci pripravljali kar na strehah hiš, še piše STA.