Reševalci nadaljujejo iskanje iranskega letala

Reševalci letala še niso našli, včeraj pa so iskanje morali prekiniti zaradi težkih vremenskih razmer.

Objavljeno
19. februar 2018 09.11
IRAN-AIRPLANE/
A. S. H., STA
A. S. H., STA

Teheran – Iranski reševalci danes nadaljujejo iskanje potniškega letala, ki je s 66 ljudmi na krovu v nedeljo domnevno strmoglavilo na goratem jugozahodu Irana. Reševalci letala še niso našli, v nedeljo pa so iskanje morali prekiniti zaradi zelo težkih vremenskih razmer – močnega sneženja in silovitega vetra.

Vremenske razmere so še naprej neugodne, a v primerjavi z včerajšnjim dnem vseeno nekoliko boljše. Posledično so danes v iskanje vključeni tudi helikopterji. 

Oblasti domnevajo, da je potniško letalo iranske družbe Aseman Airlines, ki je bilo iz prestolnice Teheran na poti proti manjšemu mestu Jasudž v provinci Isfahan s 60 potniki in šestimi člani posadke na krovu, strmoglavilo nad goratim območjem Zagros. Pri tem naj bi umrli vsi ljudje na krovu.

Pogrešano letalo iščejo tudi helikopterji. Foto: Reuters

Morteza Dehghan iz organizacije za civilno letalstvo je državni televiziji pojasnil, da vidljivost na območju ni zelo dobra in da je viharno. Poleg helikoptrjev je v iskanje potniškega letala vključenih več sto gorskih reševalcev s psi, pa tudi brezpilotni letalniki. Četudi je območje, ki ga preiskujejo, obsežno, saj zajema več kot sto gora, je iskalna operacija osredotočena na okolico gore Dena. Najverjetneje je letalo strmoglavilo tam, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Preiskovalcem se bodo pridružili tudi kolegi iz francoske agencije za civilno letalstvo BEA. Na območje je prišlo tudi več svojcev žrtev, ki čakajo na vesti o svojih najbližjih.