Streljanje na šoli v Marylandu

Dijak je streljal na dva sošolca, ki sta hudo poškodovana. Incident preiskujejo agenti FBI.

Objavljeno
20. marec 2018 15.59
US-SCHOOL-SHOOTING
Ma. F., STA
Ma. F., STA

Washington – Na srednji šoli v ameriški zvezni državi Maryland je danes prišlo do streljanja, v katerem je po navedbah lokalne policije dijak šole ranil dva sošolca. Strelec je medtem podlegel ranam. Do streljanja je prišlo nekaj dni pred vsedržavnimi dijaškimi protestnimi pohodi proti nasilju v šolah, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Gre za srednjo šolo v kraju Great Mills, ki je od Washingtona oddaljen približno sto kilometrov.

Šerif Tim Cameron je povedal, da sta bila v streljanju ranjena dva dijaka, ki sta oba v bolnišnici. Dijakinja je v kitičnem stanju, dijak pa je stabilen.

Cameron je povedal, da se je streljanje začelo na hodniku šole pred začetkom pouka okoli 7.45 po lokalnem času. Strelec, dijak šole, je streljal na sošolca - dijakinjo in dijaka, ki ju je oba ranil.

Varnostnik na šoli je potem, ko je slišal strele, napadalcu sledil in streljal vanj, strelec pa mu je odgovoril. Varnostnik pri tem ni bil ranjen, vzrok smrti strelca pa še ugotavljajo, je dodal šerif. Napovedal je, da bodo v podrobni preiskavi ugotovili, ali ga je ubil varnostnik. Strelec se je morda ustrelil tudi sam, navaja AFP.

Incident preiskujejo agenti FBI.

Kot je za ameriško televizijo CNN dejal eden izmed približno 1600 učencev na šoli, so poslopje zaprli že okoli 8.30 po lokalnem času, pol ure po tem, ko naj bi odjeknili streli. Po streljanju so v bližnjo srednjo šolo evakuirali vse dijake.

»Sedaj je tarča moja šola. Zakaj dopuščamo, da se to dogaja. Tako sem utrujena. Tako sem utrujena,« je na twitterju objavila ena od dijakinj šole Mollie Davis.

Incident v Great Millsu se je zgodil pet tednov po streljanju na šoli na Floridi, v katerem je 19-letnik ubil 14 učencev in tri odrasle. Vse odtlej se v ZDA med šolarji krepi gibanje za ostrejšo zakonodajo na področju orožja.

V ZDA bodo v soboto v različnih mestih pripravili protestne pohode z naslovom Pohod za naša življenja, na katerih naj bi se po napovedih zbralo veliko ljudi. Glavni dogodek bodo pripravili v Washingtonu.