Temnopolti strelec v Fresnu ubil tri moške

Osumljenec je na družbenih omrežjih izražal sovraštvo do belcev ter protivladna stališča.

Objavljeno
19. april 2017 10.10
US-CALIFORNIA-CRIME
Š. P., STA
Š. P., STA
San Francisco − Policija v kalifornijskem Fresnu je v torek aretirala 39-letnega temnopoltega Korija Alija Muhammada, ki je v strelskem pohodu ubil tri belopolte moške, enega pa ranil. Ob aretaciji je v arabščini vzklikal »bog je velik« (Alahu akbar), vendar pa je policija prepričana, da gre za zločin iz sovraštva, in ne terorizem.

Osumljenec je na družbenih omrežjih izražal sovraštvo do belcev ter protivladna stališča. V torek pa je »želel ubiti čim več ljudi«, je povedal načelnik policije Jerry Dyer, ki je poudaril, da napad ni povezan s terorizmom, ne glede na to, kaj je vzklikal ob aretaciji.

»Pojasnil je, da je omenjeno vzklikal za primer, če bi se mu kaj zgodilo, in da je dejansko pozival boga k zaščiti,« je dejal.


Kori Ali Muhammad. Foto: Reuters

Muhammad je v torek zjutraj po krajevnem času najprej z ulice ustrelil v avtomobil in ubil sopotnika. Sprehodil se je naprej, streljal na nekega drugega moškega in ga zgrešil.

Nato je ubil drugega belopoltega moškega, na koncu pa je prišel do katoliške dobrodelne organizacije in ustrelil še enega. Opazil ga je policist in se pognal za njim, 39-letni Muhammad pa se je vrgel na tla in se pustil aretirati. Osumljen je še za četrtkov umor varnostnika pred motelom v Fresnu.

Njegov oče Vincent Taylor je za lokalne medije povedal, da je vesel, da je sin za zapahi, saj je bil obseden z rasno vojno proti belcem.