Turško letalo po poletu iz New Yorka zaradi grožnje preusmerjeno v Kanado

Gre za že tretjo grožnjo z bombo na letalih po terorističnih napadih v Parizu.

Objavljeno
22. november 2015 11.54
Pi. K., Delo.si, STA
Pi. K., Delo.si, STA

Ottawa - Letalo turške letalske družbe Turkish Airlines na poti iz New Yorka v Istanbul je bilo zaradi bombne grožnje preusmerjeno v Kanado. Kot je sporočila tamkajšnja policija, je letalo z 256 potniki in člani posadke varno pristalo na letališču v Halifaxu.

Kanadska policija je na Twitterju sporočila, da preiskuje izvor grožnje in poskuša identificirati odgovorne osebe, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Evakuacija potnikov je potekala gladko, letalo in prtljago pa so nato preiskali s policijskimi psi.

Oblasti so anonimno grožnjo z bombo prejele ob 22.50 po krajevnem času (ob 3.50 po srednjeevropskem času), ko je turški airbus A330 že poletel z newyorškega letališča John F. Kennedy. Letalo je nato pristalo v Halifaxu nekaj pred 1.00 po krajevnem času.

To je bila že tretja grožnja z bombo na letalih po terorističnih napadih v Parizu, v katerih je bilo ubitih 130 ljudi. Minuli teden sta bili zaradi grožnje z bombo preusmerjeni dve letali francoske letalske družbe Air France na letu iz ZDA v Pariz. Letali sta varno pristali v Halifaxu oz. Salt Lake Cityju, bomb pa niso našli.