V eksploziji na avtobusu v Tunisu 12 mrtvih

Vzrok eksplozije na vojaškem avtobusu za zdaj ni znan.

Objavljeno
24. november 2015 19.37
TUNISIA-SECURITY/
Ti. K., Delo.si, STA
Ti. K., Delo.si, STA

Tunis - Na avtobusu z varnostniki tunizijskega predsednika v središču Tunisa je danes odjeknila eksplozija, v kateri je po najnovejših podatkih oblasti umrlo najmanj 12 varnostnikov. Predsednik Beji Caid Essebsi je po napadu v državi znova uvedel 30-dnevne izredne razmere, v prestolnici pa policijsko uro med 21. in 5. uro.

Vzrok eksplozije za zdaj ni znan, tiskovni predstavnik predsednika Moez Sinaoui pa je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP že dejal, da je šlo za napad.

Po prvih uradnih podatkih je bilo na avtobusu ubitih 12 varnostnikov, 20 jih je bilo ranjenih.

Predsednik Essebsi je zaradi napada odpovedal za sredo predvideni obisk v Švici in po vsej državi znova uvedel 30-dnevne izredne razmere, na širšem območju prestolnice pa od danes uvedel policijsko uro, ki bo trajala med 21. in 5. uro.

Odgovornosti za napad, ki se je zgodil med filmskim festivalom, ni prevzel še nihče.

Letos sta se v Tuniziji zgodila že dva smrtonosna napada, ki so jih izvedli islamski skrajneži. Tako je v bližini hotela v letovišču Sousse konec junija džihadist ubil 38 turistov. Marca pa je bilo v napadu v muzeju Bardo v Tunisu ubitih več kot 20 turistov.

V Tuniziji so sicer izredne razmere veljale od 14. januarja 2011, ki so jih uvedli nekaj ur preden je iz države pobegnil tunizijski diktator Zine El Abidine Ben Ali, do marca lani.