V Hollywoodu dve novi obtožbi spolnega nadlegovanja

Poleg odmevnega primera producenta Weinsteina nove obtožbe spolnega nadlogovanja letijo na igralca Kevina Spaceyja in Dustina Hoffmana.

Objavljeno
02. november 2017 14.00
Sexual Harassment
Be. B., STA
Be. B., STA

Los Angeles − Po številnih razkritjih o spolnem nadlegovanju in zlorabah v Hollywoodu se z obtožbo o spolnem nadlegovanju soočata tudi ameriški filmski in gledališki igralec in dvakratni oskarjevec Dustin Hoffman ter hollywoodski zvezdnik Kevin Spacey.

Obtožbe po več desetletjih molka

Danes 49-letna Anna Graham Hunter je Hoffmana obtožila, da jo je kot 17-letnico nadlegoval na snemanju filma Smrt trgovskega potnika. Igralec je menda Anno Graham Hunter spolno nadlegoval leta 1985, ko je kot asistentka sodelovala pri snemanju omenjenega filma, poročajo tuje tiskovne agencije.

Anna Graham Hunter je v reviji Hollywood Reporter razkrila, da je danes 80-letni igralec odkrito flirtal z njo, jo grabil za zadnjico ter z njo in pred njo govoril o spolnosti. Vse si je zapisala v svoj dnevnik, ki ga je poslala svoji sestri.

Hoffman je na obtožbo odgovoril z besedami: »Izjemno spoštujem ženske. Počutim se grozno, če jo je karkoli, kar sem storil, spravilo v neprijeten položaj. Žal mi je. To ne odraža mojega značaja.«

Los Angeles Times je medtem v sredo objavil, da je šest žensk spolnega nadlegovanja obtožilo tudi filmskega režiserja Bretta Ratnerja.

Spacey nadlegoval moškega

Kevin Spacey je pred dnevi prvič javno priznal, da je homoseksualec. Foto: Nicholas Kamm/AFP

Hollywoodski zvezdnik Kevin Spacey je te dni prvič javno priznal, da je homoseksualec, in se obenem opravičil igralcu Anthonyju Rappu. Ta ga je namreč obtožil neprimernega spolnega vedenja pred tremi desetletji. Rapp je Spaceyju pred kratkim javno očital, da ga je leta 1986 − ko je bil star samo 14 let, njegov bolj slavni igralski kolega pa 26 − po neki predstavi na Broadwayu povabil na zabavo v svojo hotelsko sobo in ga poskušal, očitno pijan, zapeljati ter prepričati v spolne odnose. Danes 58-letni Spacey se je na te obtožbe, ki jih je Rapp izrekel v pogovoru za spletni medij Buzzfeed News, ponoči odzval na twitterju z besedami, da se dogodka izpred več kot 30 let resnično ne spomni, a da Rappu, če se je res tako neprimerno obnašal, dolguje »iskreno opravičilo«.

Obenem je z dvema oskarjema nagrajeni igralec, ki je filmski uspeh nekoč primerjal s smrtjo, češ da večji ko je uspeh, za večjimi plotovi mora igralec živeti, dodal, da so ga te obtožbe spodbudile, da je resno razmislil o nekaterih stvareh v življenju, ter zapisal: »Kot vedo tisti, ki so mi najbližje, sem imel razmerja tako z moškimi kot ženskami. Vse življenje sem ljubil moške in imel z njimi romantične stike, zdaj pa sem se odločil živeti kot gej.«

Spacey je poleg filmov Lepota po ameriško in Osumljenih pet tudi glavni igralec serije Hiša iz kart − ki jo bodo prav zaradi obtožb proti njemu vsaj začasno nehali snemati −, danes 46-letni Rapp pa je znan tudi po vlogi v seriji Zvezdne steze: Discovery. Kot je Rapp povedal za Buzzfeed, ga je k razkritju izkušnje spodbudil trenutno aktualni škandal s Harveyjem Weinsteinom.