V strmoglavljenju helikopterja v Mehiki umrlo 13 ljudi

Na krovu vojaškega helikopterja sta bila tudi mehiški notranji minister Alfonso Navarrete in guverner Oaxace Alejandro Murat.

Objavljeno
17. februar 2018 18.14
Pi. K., STA
Pi. K., STA
Ciudad de Mexico - V strmoglavljenju helikopterja, ki si je ogledoval škodo po petkovem potresu, je umrlo 13 ljudi, še najmanj 15 jih je bilo ranjenih. Nesreča je bila usodna za ljudi, ki so helikopter pričakovali na tleh, medtem ko so bili potniki, vključno z mehiškim notranjim ministrom, večinoma nepoškodovani.

Helikopter je strmoglavil med pristajanjem, ko je pilot izgubil nadzor nad plovilom. 12 ljudi je umrlo na prizorišču nesreče v zvezni državi Oaxaca, še en človek je poškodbam kasneje podlegel v bolnišnici. Med smrtnimi žrtvami so tudi trije otroci, navedbe mehiških oblasti povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Na krovu vojaškega helikopterja sta bila tudi mehiški notranji minister Alfonso Navarrete in guverner Oaxace Alejandro Murat, ki sta jo odnesla brez poškodb. Na območje sta se odpravila, da bi si ogledala škodo po potresu, ki je z močjo 7,2 stresel Oaxaco v petek.

Potres žrtev po dosedanjih podatkih ni terjal, ga pa je bilo čutiti tudi v 500 kilometrov oddaljenem Ciudad de Mexicu. Prizadeto območje je streslo ogromno popotresnih sunkov, od tega najmočnejši z magnitudo 5,9. Brez elektrike je začasno ostalo milijon gospodinjstev.