V zrušenju zgradbe v Nigeriji številni mrtvi

Po prvih ugotovitvah so na dvonadstropni zgradbi, ki se je zrušila, potekala gradbena dela zaradi gradnje novih nadstropij.

Objavljeno
14. september 2014 17.04
Ma. F., Delo.si, STA
Ma. F., Delo.si, STA
Lagos - V zrušenju zgradbe v nigerijski metropoli Lagos je po zadnjih podatkih umrlo 40 ljudi, okoli 120 pa so jih rešili izpod ruševin, je sporočila nacionalna agencija za reševanje ob nesrečah. Domnevno naj bi se zrušilo poslopje, ki je del cerkve znanega nigerijskega pastorja in pridigarja TB Joshue.

Zgradba v predelu Lagosa, Ikotun, se je zrušila v petek in pod seboj pokopala več ljudi, je v sporočilu francoski tiskovni agenciji AFP zapisal koordinator Ibrahim Farinloye. Domnevno naj bi šlo za prenočišče za tuje obiskovalce v okviru kompleksa cerkve znanega pastorja TB Joshue.

Po prvih ugotovitvah so na dvonadstropni zgradbi, ki se je zrušila, potekala gradbena dela zaradi gradnje novih nadstropij. Iskanje morebitnih preživelih se po besedah Farinloyea nadaljuje. Nigerijski časnik The Guardian pa je povzel pastorjeve besede, da bi lahko bilo za zrušenje krivo manjše letalo, ki je pred tem nizko krožilo nad zgradbo.

Pridigar TB Joshua, ki se ga je oprijel vzdevek Prerok, ima v Nigeriji in tudi po svetu številne vernike in sledilce. V svojo cerkev SCOAN (Synagogue Church of All Nations) vsak konec tedna privabi množice ljudi, ki verjamejo v njegove zdraviteljske sposobnosti in prerokbe, vernike pa nagovarja tudi prek svoje televizije.