Žrtev poplav v Indiji in Pakistanu več kot 350

Prebivalci so si danes nekoliko oddahnili, saj je prenehalo deževati. Tudi za prihodnje dni napovedujejo le rahlo pršenje.

Objavljeno
08. september 2014 16.56
PAKISTAN-INDIA-WEATHER-FLOOD
Ma. Ja., Delo.si, STA
Ma. Ja., Delo.si, STA
New Delhi − Poplave v Indiji in Pakistanu so zahtevale že več kot 350 smrtnih žrtev, več 10.000 ljudi je ostalo brez strehe nad glavo, piše Slovenska tiskovna agencija. Najhuje je v Kašmirju, ki si ga delita državi, in pakistanski pokrajini Pandžab.

Telefonske in cestne povezave s prizadetimi območji so prekinjene, zato obseg naravne nesreče še ni znan, je pa na videoposnetkih, posnetih z vojaških helikopterjev, videti, da so pod vodo celotne vasi, piše STA. Medtem ko so narasle vode odnašale vozila in živino, so se obupani prebivalci zatekli na strehe zgradb, kjer čakajo na reševalce.

V reševalni akciji sodeluje več tisoč vojakov, policistov in drugih reševalcev, ki s pomočjo helikopterjev in čolnov dostavljajo šotore, odeje in drugo pomoč na prizadeto območje. Doslej so rešili več kot 5000 oseb, piše STA.

Prebivalci in reševalci so si danes nekoliko oddahnili, saj je prenehalo deževati in tudi za prihodnje dni vremenoslovci  napovedujejo zgolj rahlo pršenje. Oblasti se kljub temu bojijo, da bo število žrtev še naraslo.

V Pakistanu so doslej našteli 205 mrtvih, večino v Pandžabu. V reševalno akcijo so vključeni helikopterji, vojaki in reševalci, še piše STA.