Nekdanji uslužbenec v Orlandu ubil pet ljudi

Nazadnje je sodil še sebi. Policisti streljanje obravnavajo kot »nasilni incident na delovnem mestu«.

Objavljeno
05. junij 2017 17.57
Florida Shooting
A. S. H., M. Č.
A. S. H., M. Č.

Orlando - V jutranjih urah so v poslovnem delu Orlanda odjeknili streli. Po poročanju tujih tiskovnih agencij je življenje izgubilo šest ljudi, med njimi pa je tudi 45-letni napadalec.

Za zdaj je znano, da je strelec vstopil v podjetje Fiamma, ki proizvaja pripomočke za avtodome oziroma vozila za prosti čas. Oborožen z nožem in puško je začel streljati po prostorih, kjer je bil še do aprila zaposlen. Noža ni uporabil. Načelnik okrožja Orange Jerry Demings je pojasnil, da streljanje obravnavajo kot nasilni incident na delovnem mestu. »Nič ne kaže, da bi bil član kakšne teroristični organizacije,« je potrdil.

Ko so policisti prispeli na prizorišče streljanja, so našli tri ustreljene moške in eno žensko, peto osebo so prepeljali v bolnišnico, vendar je kmalu zatem umrla. Storilec pa je ustrelil še sebe. Sedmih preostalih sodelavcev ni bilo poškodovanih.

Storilec je bil v preteklosti že v navzkrižju s policijo, vendar zaradi manjših kaznivih dejanj, kot sta posest konoplje in vožnja pod vplivov alkohola, obveščeni pa so bili tudi o tem, da je pred tremi leti pretepel sodelavca.

Predstavnik FBI Ron Hopper je dejal, da je njihova protiteroristična skupina obiskala prizorišče rutinsko. Enako ravnamo ob vsakem streljanju. »S policijo bomo sodelovali, dokler bo naša pomoč potrebna.«

Pred skoraj enim letom, 12. junija, se je zgodil eden najhujših strelskih napadov v ZDA. Takrat je življenje izgubilo 49 ljudi.