Velika Britanija bo preverjala potnike iz držav z ebolo, domnevna okužba tudi v Makedoniji

Pregledi na letališčih Gatwick in Heathrow tervvlakih Eurostar. V Makedoniji menda umrl britanski državljan, ki naj bi bil okužen z ebolo.

Objavljeno
09. oktober 2014 22.55
Spain Ebola
Je. G., Delo.si, STA
Je. G., Delo.si, STA
London - Velika Britanija je danes sporočila, da bo preverjala zdravstveno stanje potnikov iz držav, ki jih je prizadela epidemija ebole. Z Downing Streeta so sporočili, da bodo potnike pregledovali na londonskih letališčih Gatwick in Heathrow ter na vlakih Eurostar, piše STA.

Velika Britanija je do zdaj zavračala preverjanje potnikov, češ da sledi priporočilom Svetovne zdravstvene organizacije (WHO). S pregledi potnikov bodo »zagotovili dodatno raven zaščite Veliki Britaniji«, navaja BBC.

Pregledi potnikov iz Liberije, Gvineje in Sierre Leone bodo zajemali nedavno zgodovino njihovih potovanj, s kom so bili v stiku in nadaljnje potovalne načrte. Potnike bi prav tako lahko pregledalo izurjeno zdravstveno osebje, ki jim bo tudi svetovalo, kako ravnati v primeru pojava simptomov.

Britanske oblasti medtem preverjajo novico, da je v Makedoniji umrl britanski državljan, ki naj bi bil okužen z ebolo. Po navedbah neimenovanega predstavnika makedonske vlade naj bi imel simptome virusa še en Britanec.

Pred dnevi smo že pisali, da so poostrili nadzor nad potniki iz Centralne Afrike tudi v ZDA.