Z zažigalnim koktajlom nad restavracijo v Kairu

V požaru je umrlo 16 ljudi, še trije so ranjeni. Storilce še iščejo, a za zdaj sumijo, da je v ozadju spor, in ne ekstremizem.

Objavljeno
04. december 2015 11.23
EGYPT-UNREST-VIOLENCE
Mo. B.
Mo. B.

Kairo − Iz glavnega egiptovskega mesta poročajo o napadu na restavracijo oziroma nočni klub, v katerem je umrlo 16 ljudi, trije so ranjeni. Po poročanju spletnega portala The Cairo Post je več zamaskiranih moških v restavracijo odvrglo zažigalne koktajle. Izbruhnil je obsežen požar.

Egiptovski medij poroča, da so med žrtvami predvsem zaposleni v restavraciji, ki se nahaja v kleti zgradbe. Ko je zagorelo, niso imeli kam pobegniti. Večina je umrla zaradi opeklin ali zadušitve.

Čeprav storilce še iščejo, tuji mediji že poročajo o morebitnih vzrokih. Neimenovani vir blizu egiptovskih varnostnih služb je za Reuters povedal, da za dejanje sumijo nezadovoljnega nekdanjega zaposlenega. Francoska tiskovna agencija AFP pa medtem kot vzrok navaja spor med zaposlenimi in skupino mladih.

V AFP še sklepajo, da v ozadju napada najverjetneje ni ekstremizem. Čeprav je tovrstno nasilje v Egiptu razmeroma pogosto, so tarča napadov običajno pripadniki varnostnih sil, in ne restavracije.