Sirija obtožila Izrael napadov na območja blizu Damaska

Napadli naj bi območje kraja Dimas in območje mednarodnega letališča v Damasku. Žrtev ni.

Objavljeno
07. december 2014 18.49
SYRIA-CRISIS/
Ni. Č., Delo.si, STA
Ni. Č., Delo.si, STA

Damask - Sirija je danes obtožila Izrael, da je izvedel zračne napade na dve območji v pokrajini Damask, ki sta pod nadzorom vladnih sil.

Ena od tarč domnevnih napadov se sicer nahaja blizu letališča sirske prestolnice. Izraelske sile so od začetka državljanske vojne v Siriji izvedle že več napadov na položaje sirske vojske.

Sirska državna televizija je poročala, da je Izrael napadel dve »varni območji« v pokrajini Damask - območje kraja Dimas in območje mednarodnega letališča v Damasku. Napadi po navedbah sirskih medijev niso zahtevali žrtev.

Nevladni Sirski observatorij za človekove pravice je sporočil, da še ni jasno, ali je šlo za zračne napade ali obstreljevanje. Izrael se na očitke ni želel odzvati. »Ne komentiramo poročil tujih medijev,« je za nemško tiskovno agencijo dpa povedala tiskovna predstavnica izraelske vojske.

Izrael je že večkrat napadel položaje sil režima sirskega predsednika Bašarja al Asada, ki je trn v peti judovske države. Med drugim je marca letos z letali napadel vojaške položaje na območju ob meji z Izraelom.