V Nemčiji aretirali šest oseb osumljenih priprave napada na pol maraton v Berlinu

Glavni osumljenec naj bi bil iz krogov ubitega islamskega terorista Anisa Amrija.

Objavljeno
08. april 2018 19.19
Germany Berlin Race Attack
B. K.
B. K.

Berlin - Münstrski napadalec Jens R., ki je v soboto s kombijem ubil dve osebi in jih ranil okrog dvajset, preden si je sodil sam, je vse bolj videti problematični posameznik, zato pa je po informacijah časopisa Die Welt berlinska policija preprečila islamistični napad na današnji berlinski polmaraton.

Nemška policija je danes izvedla hišne preiskave in pri tem aretirala šest oseb, ki jih povezujejo z islamističnimi krogi. Pri tem so kot dokazno gradivo zasegli mobilne telefone in računalnike.

Preiskave so izvedli na podlagi dokazov, da naj bi bilo šest aretiranih oseb, starih med 18 in 21 let, vpletenih v pripravo kriminalnega dejanja, povezanega z današnjim pol maratonom v Berlinu.

Policija je aretacije potrdila potem, ko so na plan prišla poročila o načrtovanem napadu z noži na udeležence in obiskovalce dogodka.

Šlo naj bi za pristaša ubitega tunizijskega islamista Anisa Amrija, ki je konec leta 2016 z ugrabljenim tovornjakom ubil dvanajst ljudi na berlinski božični tržnici. Rekordnih 32 tisoč udeležencev polmaratona in gledalci, ki so jih v lepem vremenu množično bodrili ob trasi od Kudamma do Alexanderplatza, niso bili v nevarnosti, zatrjujejo pri policiji, saj je policija nadzorovala vsak korak osumljencev.