V napadu na hotel na Sinaju več mrtvih

Ubitih je bilo najmanj osem in ranjenih 14 ljudi. Odgovornosti za napad ni prevzel še nihče.

Objavljeno
24. november 2015 11.14
EGYPT-ELECTION/
S. P., Ma. Ja., STA
S. P., Ma. Ja., STA
Kairo − Pred hotelom na severu egiptovskega polotoka Sinaj, v katerem so med drugim nastanjeni sodniki, ki so spremljali drugo fazo parlamentarnih volitev, je danes odjeknila eksplozija. Pri tem je bilo po navedbah Slovenske tiskovne agencije ubitih najmanj osem in ranjenih 14 ljudi. Med ubitimi so menda vsaj en sodnik in dva policista.

Tarča napada je bil hotel Swiss Inn v mestu Ariš. Kot piše STA, so štirje napadalci nedaleč od varnostne kontrole pred hotelom izstopili iz avtomobila. Sledil je spopad med njimi in policisti v hotelu, nato pa se je pred hotelom razstrelil še samomorilski napadalec. Eksplozija je povzročila veliko gmotno škodo na hotelu in zahtevala več življenj.

Kdo so žrtve napada, za zdaj ni znano. Tudi odgovornosti za napad ni prevzel še nihče, piše STA.

Maja so sicer napadalci v Arišu ubili tri egiptovske sodnike in njihovega voznika, mesec dni kasneje pa so odgovornost za napad prevzeli teroristi, povezani s skrajno sunitsko milico Islamska država (IS).

Egiptovske varnostne sile na nemirnem Sinaju so že vse od strmoglavljenja dolgoletnega diktatorja Hosnija Mubaraka pogosto tarča napadov džihadistov. To nasilje se je še okrepilo leta 2013, potem ko je vojska odstavila islamističnega predsednika Mohameda Morsija in sama prevzela oblast, dodaja STA.