V obstreljevanju v bližini Damaska več deset civilistov

Ubitih je bilo najmanj 44 civlistov, 250 jih je ranjenih. Aktivisti na območju opozarjajo, da bo število žrtev verjetno še naraslo.

Objavljeno
19. februar 2018 18.05
SYRIA-CONFLICT
Ma. F., STA
Ma. F., STA

Damask - V obstreljevanju sirskih režimskih sil na območju Vzhodne Gute v bližini Damaska je bilo danes po informacijah Sirskega observatorija za človekove pravice ubitih najmanj 44 civilistov, 250 pa jih je bilo ranjenih.

V napadu so zadeli predvsem območja Vzhodne Gute, kjer živijo civilisti, še navaja informacije observatorija nemška tiskovna agencija dpa. Aktivisti na območju opozarjajo, da bo število žrtev verjetno še naraslo. Med mrtvimi so najmanj štirje otroci.

V zadnjih 24 urah je bilo tako na tem območju ubitih že najmanj 71 ljudi, 325 jih je bilo ranjenih.

Vzhodna Guta je še eno od zadnjih območjih v bližini Damaska, ki ga nadzorujejo uporniki, med njimi pa je manjši del tudi pod nadzorom džihadistov. V zadnjem času so sile sirskega predsednika Bašarja al Asada okrepile svojo prisotnost na območju in ga redno obstreljujejo.

Sirska vlada je medtem na drugi fronti sklenila dogovor s kurdskimi uporniki na severozahodu Sirije, v skladu s katerim bodo na območje poslali sirsko vojsko, da bi ustavili turško ofenzivo na severu države.