Svet so ljudje: Pomagal, zdaj pomagajo njemu

Po terorističnem napadu v Manchestru je žrtvam med prvimi na pomoč priskočil brezdomec Stephen Jones.

Objavljeno
28. maj 2017 20.34
BRITAIN-SECURITY/MANCHESTER
Ž. L.
Ž. L.
Po ponedeljkovem terorističnem napadu v Manchestru je žrtvam med prvimi na pomoč priskočil brezdomec Stephen Jones. Postal je zvezda družabnih omrežij, njegova dejanja pa niso ostala neopažena. Solastnik londonskega nogometnega kluba West Ham United David Sullivan in njegov sin Dave sta se odločila, da mu bosta ponudila streho nad glavo. Sullivana sta razložila, da želita Jonesu pomagati, da se »postavi nazaj na noge«, in mu za pol leta ponudila zastonj prenočišče ter nekaj denarja.

Jones je v času napada spal blizu dvorane Manchester Arena, po eksploziji pa je takoj priskočil na pomoč in poskrbel za več otrok. »Treba je bilo pomagati, moraš pomagati. Če tega ne bi storil, če bi šel stran in pustil otroke, ne bi mogel živeti sam s seboj. Ker sem brezdomec, ne pomeni, da nimam srca,« je pred dnevi razložil Jones.

Dave Sullivan je prek twitterja prosil sledilce, naj mu pomagajo najti Jonesa, in zapisal, da mu bosta z očetom, sicer enim najbogatejših Britancev leta 2016, pol leta pomagala s financiranjem prenočišča.

»Steve je le eden od ljudi, ki niso pomislili na svojo varnost, ampak so hiteli pomagat drugim. Oba sva bila ganjena,« je povedal David Sullivan. Na spletni strani za množično zbiranje sredstev Just Giving so za Jonesa zbrali že skoraj 35.000 evrov.