Milansko tožilstvo zahteva nov proces proti Berlusconiju

Milanski tožilci menijo, da je več prič obrambe, ki so se udeleževale zabav »bunga bunga«, na sodišču lagalo.

Objavljeno
19. november 2015 16.44
ITALY-BERLUSCONI/
Ma. Ja., Delo.si, STA
Ma. Ja., Delo.si, STA

Milano − Milansko tožilstvo je zaradi domnevnega podkupovanja prič v primeru Ruby zahtevalo novo sojenje nekdanjemu italijanskemu premierju Silviu Berlusconiju in še 30 osumljencem, piše Slovenska tiskovna agencija.

Milanski tožilci menijo, da je več prič obrambe, ki so se udeleževale eksotičnih zabav »bunga bunga« v Berlusconijevi luksuzni rezidenci, na sodišču lagalo. Za molk oziroma laži so od Berlusconija menda prejemale »mesečno vzdrževalnino«, piše STA. Berlusconi je sicer tudi sam aprila 2012 dejal, da je financiral 42 žensk, domnevno vpletenih v afero Ruby. Po ocenah preiskovalcev so Berlusconi in njegovi odvetniki s tem sistematično podkupovali priče.

Nekdanji italijanski premier je bil sicer v primeru Ruby − očitali so mu spolne odnose z mladoletnico Karimo El Mahroug in zlorabo položaja, ko je skušal to prikriti, − marca oproščen na zadnji sodni stopnji. Italijansko vrhovno sodišče je namreč takrat pritrdilo prizivnemu sodišču in črtalo sedem let zapora in dosmrtno prepoved političnega udejstvovanja, kakor je Berlusconju junija 2013 dosodilo prvostopenjsko sodišče